Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Web Testing options !

    Sve to stoji,ali ne zaboravimo da je goog vrlo naglo(bržre nego što je rastao) pao za skoro 30 ptsa u dva dana,a rastao upola manje i to mizernom snagom u usporedbi s padom.Međutim taj mizerni rast upola manje ptsa "vrijedi više" od NAGLOG i većega pada U ODNOSU NA CIJENU.Tako ne samo da je poništio + u putevima,već ih bacio u negativu.Odnosno konkretno...vrlo snažni pad od -30 ptsa ukupno gledajući u dva dana je "vrijedio manje" od puno slabijeg rasta od samo +14 pts.Kakva je to matematika?Tko je definirao grke?Vidio sam odstupanja IV od historijske realne za cca max 15%.Ali ovdje...TRENUTNO...(TEORETSKI PUT feb@400 je 18,7.....TRŽIŠNA SAMO 13,0) je razlika između (matematičke..teoretske) i realne cijene VEĆA od 30%.Pa što će nam onda B/S jednadžba?Tako "odoka" (sa 30% pogreške U SAMO JEDNOM SMJERU,RELATIVNA BI BILA NEVJEROJATNIH 60%-30 DO +30%) se moglo odrediti i bez B/S...VEĆ KAKO KOME ODGOVARA!Nisu problem Grci kao takvi,već njihovo određivanje(izračun?) koje nema veze sa stvarnim stanjem!Zamisli da dođem u mesnicu i tamo mi naplate 4 kile mesa (po 25 kn/kg) 130 kuna!I mesari bi bez vage odredili točniju cijenu!

    avatar

    02.02.2006. (11:31)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Da,skoro sam se zaboravio zahvaliti na ovom iscrpnom i detaljnom odgovoru.Hvala ti puno za trud i utrošeno vrijeme!:)

    avatar

    02.02.2006. (11:42)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Osim toga ne zaboravimo da je veliki dio cijene opcije pri 387 činila njezina intristička vrijednost 1300$ i.v.ITM+SAMO 800$ t.v.=2100$ T.V. da bi porastom cijene ista ta T.V.UMJESTO DA PADNE,porasla za 500$...(SA 800$ na 1300$ ili 13,0!!??) ..GLEDAJUĆI 18,7 t.v NAPREMA 21t.v+i.v..Ispada da je t.v puteva dobio? na vrijednosti PORASTOM cijene do 401...sa 800$ NA 1300$?sVE TO UKAZUJE DA JE DOŠLO DO VELIKE POGREŠKE i da je time value u ITM opciji bio pogrešno i premalo vrednovan! Kad bi STVARNI PAD T.V. dva tjedna prije exp. u dva dana bio toliki da anulira i premaši jaki pokret od više od 6% u odnosu na cijenu dionice,ekvivalentno tome sve opcije OTM bi tjedan dana prije exp. vrijedile ravno 0$ u usporedbi sa ovom NEREALNOM DEGRADACIJOM.

    avatar

    02.02.2006. (12:22)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    ANOMALIJA u promjeni vremenske vrijednosti nije NEMOGUCA tj moguca je u uvjetima extremnog volatilitya a za kratke periode vremena (npr kao u tvom slucaju cod otvaranja do zatvaranja Marketa). Razlog lezi mislim u PRIRODI Vremenske vrijednosti koja je U STVARI VECIM DIJELOM SASTAVLJENA OD VOLATILITYA (interes+ volatility) A KOJI SE TAJ DAN JAKO POMAKNUO (GOOG se IPAK NIJE MICAO 60 POINTA SVAKI DAN) PA MU JE VJEROJATNO TA KOMPONENTA (unutar vremenske) DONIJELA DODATNU VRIJEDNOST! :"The time value of an option reflects the probability that the option will move into-the-money" i ta VJEROJATNOST SE PROMIJENILA KAD SE GOOG JAKO POMAKNUO! ALI OSTAJE CINJENICA da si zaista lakocom mogao prodati taj put za lijepu zaradu na otvaranju Marketa i vjeojatno (za malo manju) u periodu od sat-dva iza otvaranja! Anomalije kakve spominjes cesto sam zamjecivao u JAKO VOLATILNIM DIONICAMA (kao npr YAHOO u doba Internet Bubble-a i sl) Cijene pri tome bivaju iskrivljene i brim trejdanjem tj pritiscima na ponudu ili potraznju! Ne znam ti o tome TOCNO MATEMATICKI VISE RECI ali sam skoro siguran da je promjena volatilitya veliki dio odgovora. Na CBOE imaju mislim mjesto gdje im mozes postaviti takva i slicna pitanja i dobiti odgovor! http://www.cboe.com/LearnCenter/OptionsCorner.aspx__ Evo i jednog njihovog odgovora (iz arhive) koji bi mogao baciti malo svjetla:"ANSWER: The "time value" portion of an option's price has two components, interest and volatility. In general, in the case of short-term options (90 days or less), the biggest component is volatility. You can use the Options Toolbox software that can be downloaded free of charge from the CBOE's Web site to analyze the following situation. Assume a stock price of $60, a strike price of $60, 90 days to expiration, 5 % interest rates, zero dividends and volatility of 40%. The resulting theoretical option price is approximately $5.10. (You can calculate this using the Options Toolbox software.) Since this option is at the money, its entire premium (or price) is time value. 5% interest on $60 for 90 days is approximately $0.75 (75 cents - 60 x .05 / 4). Therefore, the remaining $4.35 of the option's premium is due to volatility. More of the option's value is due to volatility than to interest. If volatility changes to 60%, usually referred to as a "change in implied volatility, then the call price rises to approximately $7.43. If the volatility changes to 20%, then the call price drops to approximately $2.75. Volatility (or implied volatility) is important and frequently more important than interest. Unfortunately, there is no "general rule" about the percent of an option's time value that is attributable to interest and to volatility. It changes with time to expiration, the level of implied volatility and whether the option is in-, at-, or out-of-the-money and by how much"_ kraj citata.. hope it helps Felix! Ja cu uskoro dobiti CD sa 150 pitanja i odgovora o opcijama, pa mozda tamo nesto nadjemo o tome!

    avatar

    02.02.2006. (19:12)    -   -   -   -  

  • q

    dobar blog

    avatar

    02.02.2006. (21:28)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Prilično neodređeno,ali ipak zadovoljavajuće.Volim sve unaprijed imati crno na bijelo,ali očito je to nemoguće.Dobro da je ovako ispalo...dobra škola za ubuduće.Itekako treba paziti na podcijenjenost/precijenjenost opcija,a ne samo snagu i pokret dionice.Morati ću se malo više pozabaviti sa IMPLIED V. i načinom njezinog izračuna jer razlika(u cijeni $$$) je puno više nego beznačajna.Hvala i pozdrav!

    avatar

    02.02.2006. (22:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...